Pırasalı Kek Tarifi

Pırasalı Kek
  • Birselirem 8 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,50
  • Orta

Malzemeler

Pırasalı Kek Yapılışı

Pırasalar temizlenip yıkanır ve beyaz kısımları ince ince kıyılır. Bir tencerede sıvı yağ ısıtılır, pırasalar eklenip yumuşayıncaya kadar kavrulur. Tuz ve salça ile tatlandırılıp ocak kapatılır, soğumaya bırakılır. Biberin çekirdekleri çıkartılıp küp şeklinde doğranır. Yumurtalar çırpma kabına alınıp köpürünceye kadar çırpılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Ayrı bir kapta mısırmısır kelimesinin anlamı için tıklayınız " Anayurdu Güney Amerika olan mısır, Buğdaygiller'dendir. Nişasta açısından zengin, beyaz, sarı ya da kızıl tanecikleri, düz uzun yapraklardan oluşan bir kılıf içinde korunan, uzun bir koçan oluşturur. Mısır, olduğu gibi yenilmesinin yanı sıra, yağı..." unu, beyaz un, tuz ve kabartma tozu harmanlanır, birlikte elenerek sıvı karışıma eklenir. Soğuyan pırasapırasa kelimesinin anlamı için tıklayınız "Tarihin eski çağlarından beri insanoğlunun sofrasında yer alan pırasa, soğan ve sarmısağın da dahil olduğu, Zambakgiller ailesinden. Pırasa adı dilimize Yunancadaki "prason" sözünden geliyor. Botanikçilere göre yaban pırasası Akdeniz havzası ve...", peynirpeynir kelimesinin anlamı için tıklayınız " Peynir nedir? Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve/veya peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve pıhtıdan peynir suyunun ayrılması ile elde edilen fermente (mayalı) bir süt ürünüdür. Adı nereden geliyor? Dilimizdeki peynir kelimesi..." ve doğranmış biberbiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Anayurdu Güney Amerika olan biber, patlıcangiller familyasının bir üyesi. Amerika'da tarımı yapılan en eski bitkilerden olan biber, kıtanın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmış. Yapılan araştırmalar Amerika'nın yerli halklarının M.Ö 7500..." eklenip karıştırılır. (Kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur olacak.) Margarinle yağlanmış bir fırın kabına ya da istenilen kek kalıplarına uygun miktarlarda dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testi yapılarak pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Fırından çıkan kek bir süre dinlendirilip ters çevrilerek kalıptan çıkarılır, ılık olarak servis yapılır.
Etiketler: Kekler tarifleri,
Aşçının notu: http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

kalan karakter 1000

ebru ebru

Pırasa ne kadar konulacak içine, hiçbir bilgi yok onunla ilgili?

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 02.04.2012 14:37
Ayse Ayse

Yarim kg pirasa yaziyor ebru hanim kolay gelsin;-)

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 25.10.2012 00:11

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın