Tarçınlı 14 Şubat Keki Tarifi

Tarçınlı 14 Şubat Keki
  • Derin21 6 Kişilik
    6 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,83
  • Orta

Tarçınlı 14 Şubat Keki Yapılışı

Çukur bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Ardından tozşekeri ekleyin ve yumurta beyazlaşana kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilyavanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır. Hazmı kolaylaştırır. ..." ve tarçını ekleyıp tekrar çırpın. En son cevizi ekleyin. Karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
Aşçının notu: Üzerine çok hafif pudra şekeri serperekte servis edebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA