14 Şubat Omleti Tarifi

14 Şubat Omleti Tava içine yerleştirmek için kalp şeklinde kalıplardan temin edebilirseniz daha hoş bir görüntü olacaktır..
  • GzmUlusoy 2 Kişilik
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

14 Şubat Omleti Yapılışı

Maydonozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra çok minik doğrayın, yumurtaları ayrı bir kapta içine tuzu, doğranmış maydonozu, pul biberi ve sütü ilave ederek iyice çırpın.. Kısık ateşte ısıttığınız geniş bir tavaya tereyağ koyun ve ısındıktan sonra yumurtayı dökün zerine minik parçalar halinde beyaz peynirpeynir kelimesinin anlamı için tıklayınız " Peynir nedir? Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve/veya peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve pıhtıdan peynir suyunun ayrılması ile elde edilen fermente (mayalı) bir süt ürünüdür. Adı nereden geliyor? Dilimizdeki peynir kelimesi..." koyduktan sonra tavanın üzerini bir kapakla kapatın, iyice piştikten sonra ocaktan alın ve omleti ikiye katladıktan sonra keserek servis yapın..

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA