Kaşık Helvası Tarifi

Kaşık Helvası
  • 4 Kişilik

Kaşık Helvası Yapılışı

TEREYAGINI bir tencerede eritin ve unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kısık ateste kavurun. Kavurma esnasında unu yakmamaya ve renginin koyu olmamasına dikkat edin.

VanilyaVanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır. Hazmı kolaylaştırır. ..." ve pudra sekerini katın. Tatların birbirine karısması için karıstırma islemine 5 dakika daha devam edin. Daha sonra helva sıcakken çorba kasıgı ile sekillendirip, servis tabagına alın. Dondurma ile birlikte servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN