Kuzu Sarma Tarifi

Kuzu Sarma Tadı damağınızda kalacak bu tarifin tam sırası
  • 6-8 Kişilik

Kuzu Sarma Yapılışı

1 ETİ marine etmek için geniş bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Etin her tarafını bu sosla kaplayın ve1 saat bekletin.

2 Diğer taraftan iç malzeme için kıyılmış soğanısıvıyağda kavurun. Kıyılmışıspanak, doğranmış mantar,tuz ve karabiberi ekleyip,5 dakika daha kavurmayadevam edin. Soğuması içinbir kenara alın.

3 Eti düz bir zemine serinve bu harcı ortasınakoyup, rulo şeklinde sarın.Mutfak ipi ile iyice bağladıktansonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızaranakadar pişirin. İçininpişmesi için fırın tepsisine1 su bardağı sıcak su koyun ve eti üzerine yerleştirin.Etin üzerini alüminyumfolyo ile sarın ve öncedenısıtılmış 180 derece fırında tekrar bir buçuk saat pişirin. Dilimleyerek sıcak olarakservis yapın.

Aşçının notu: Kasaptan eti tek parça hafif dövülmüş olarak alabileceğiniz gibi iki parça halinde de alabilirsiniz. Etin içine ıspanak yerine iç pilav, taze fasulye ve pirinç, bezelye-havuç-patates de doldurabilirsiniz

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN