EKMEK AŞI (PAPARA) Tarifi

EKMEK AŞI (PAPARA) Osmanlı mutfağının bilinmeyen lezzeti
  • 6 Kişilik

EKMEK AŞI (PAPARA) Yapılışı

1 BAYAT ekmeği kuşbaşı doğrayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırındahafifçe kızartın ve servis tabağına alın.

2 Tereyağını bir tavaya alıp, yemeklikdoğranmış soğanı pembeleştirin.Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıpçekene dek kavurun. Tuz ve karabiberiniekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcaksu ilave edin. Bir-iki taşım kaynattıktansonra ocağı kapatın.5 dakika dinlendirdiktensona ekmeklerin üzerine gezdirin.Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.Aşçının notu:Arzunuza göre, yemeği servis ederkenyoğurdun üzerine tereyağında yakılmışpulbiber gezdirebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA