Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Etli Kuru Patlıcan Dolması
  • Elif Korkmazel 6 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,50
  • Orta

Malzemeler

Etli Kuru Patlıcan Dolması Yapılışı

Kuru patlıcanları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte kontrol ederek yumuşuyana kadar haşlayın ve suyunu süzün. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, kıyılmış soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın...", biberbiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Anayurdu Güney Amerika olan biber, patlıcangiller familyasının bir üyesi. Amerika'da tarımı yapılan en eski bitkilerden olan biber, kıtanın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmış. Yapılan araştırmalar Amerika'nın yerli halklarının M.Ö 7500..." ve domatesdomates kelimesinin anlamı için tıklayınız " Patlıcangiller familyasından olan domatesin anavatanı Güney ve Orta Amerikadır. İlk olarak Peru ve Meksika'da yetiştirilen domates, İspanyol kaşifler tarafından Avrupa'ya getirildi. Pek çok insan zehirli olduğuna inandığı için domates çok uzun..." salçası, sarımsak, tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat...", pul biber ve nanenane kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Mentha aquatica L. ve Mentha pulegium L. Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. Yaprakları ve çiçekleri taze ya da kuru olarak kullanılır. "Yarpuz", "narpuz", "sunanesi", "filiskin", "kırnanesi", "kıvırcıknane", "anuk" ve..." ekleyip karıştırın. Sumak ve 1 çorba kaşığı yağ ilave edip karıştırmaya devam edin. En son narnar kelimesinin anlamı için tıklayınız " Akdeniz ikliminin yoğun kırmızısı, bolluk, bereket ve refahın sembolü… Üç büyük kitapta adı geçen, pek çok kültürde kutsal kabul edilen, binbir marifetli, yakut taneli cennetin meyvesi… Baharda açan nar çiçekleri önce olgunlaşır,..." ekşisi ekleyin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra patlıcanların içine bir parmak boşluk bırakacak şekilde doldurun. Tencereye ağız kısımları yukarı gelecek biçimde yerleştirin ve üzerine 1 çorba kaşığı yağ koyup çukur bir tabak yerleştirin. Dolmaların yarısını biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Aşçının notu: Dolmanızın içindeki harcın pişme sırasında dışarı çıkmaması için tencereye, iki dolmayı ağız ağza gelecek şekilde, dik olarak yerleştirin. Bu arada iç malzeme artarsa, derin dondurucuda saklayabilir ya da farklı kuru sebzeleri doldurabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA