Tavuk Etli Karnıyarık Tarifi

Tavuk Etli Karnıyarık
  • Reyyan34 8 Kişilik
    7 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,14

Malzemeler

Tavuk Etli Karnıyarık Yapılışı

Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletin.
Yıkayıp kurulayın ve kızartıp borcama alın.
Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun.
Tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
Küçük doğranmış sivri biberleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edin.
Son olarak salçayı tuzu ve biberi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.


Kızaran patlıcakların ortasını yarıp iç harcı doldurun.


Üzerlerine sivri biberbiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Anayurdu Güney Amerika olan biber, patlıcangiller familyasının bir üyesi. Amerika'da tarımı yapılan en eski bitkilerden olan biber, kıtanın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmış. Yapılan araştırmalar Amerika'nın yerli halklarının M.Ö 7500..." ve bölünmüş domatesdomates kelimesinin anlamı için tıklayınız " Patlıcangiller familyasından olan domatesin anavatanı Güney ve Orta Amerikadır. İlk olarak Peru ve Meksika'da yetiştirilen domates, İspanyol kaşifler tarafından Avrupa'ya getirildi. Pek çok insan zehirli olduğuna inandığı için domates çok uzun..." koyun.
Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp karnı yarıkların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun...

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA