Kavun Dolması Tarifi

Kavun Dolması
  • Sofra Dergisi 4 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 1,00
  • Orta

Malzemeler

Kavun Dolması Yapılışı

PİRİNCİ yıkayıp tuzlu suda haşlayın ve kenara alın. Tereyağını eritip piyazlık doğradığınız soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kalan malzemeleri de ilave edin ve 5 dakika birlikte kavurun. Haşlanmış pirinci karışıma katıp 2-3 dakika çevirin. Kavunların üst kısımlarını çıkartıp içlerini bir kaşık yardımı ile çok ince olmayacak şekilde boşaltın. İç harcı kavunlara paylaştın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Bir tavaya tereyağını koyup kavunların içinden çıkan parçaları soteleyin. Maydanoz ve pulbiber ekleyin. Hazırladığınız kavunlu karışımı dolmaların yanına koyarak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın