Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı
  • sofra27
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00

Malzemeler

Patlıcan Kebabı Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün. Kıyma, rendelenmiş soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın...", ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcından patlıcanpatlıcan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Patlıcangillerin örnek bitkisidir. Anavatanı Hindistan olan patlıcan, patates ve domatesin de akrabasıdır. Orijinal adı Hint kökenli "vatin - ganah" olan patlıcan, Arapça "badincan", Farsça "patengan" olarak adlandırılıyor. Akdeniz ve Uzak Doğu..." dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın. Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domatesdomates kelimesinin anlamı için tıklayınız " Patlıcangiller familyasından olan domatesin anavatanı Güney ve Orta Amerikadır. İlk olarak Peru ve Meksika'da yetiştirilen domates, İspanyol kaşifler tarafından Avrupa'ya getirildi. Pek çok insan zehirli olduğuna inandığı için domates çok uzun..." ve 1 parça biberbiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Anayurdu Güney Amerika olan biber, patlıcangiller familyasının bir üyesi. Amerika'da tarımı yapılan en eski bitkilerden olan biber, kıtanın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmış. Yapılan araştırmalar Amerika'nın yerli halklarının M.Ö 7500..." olacak şekilde yanyana dizin. Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin. Üzerine tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat...", fesleğenfesleğen kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Ocimum basilicum Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "Feslikan" ve "peslan" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprağı ve çiçeğidir. Tazesi ve kurusu değerlendirilir. Makarna soslarında, çorbalarda, et-sebze..." ve biraz kekikkekik kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Thymus Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "İstanbul kekiği", "İzmir kekiği", "top kekik", "kara kekik" olarak anılan birçok türü vardır. Kullanılan kısmı sap, yaprak ve çiçekleridir. Tazesi, kurusu, suyu ve yağı..." serpip, alüminyum folyoyla üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın