Kaburga Dolması Tarifi

Kaburga Dolması
    • MARDİN MARDİN Yöresi
    13 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,62
  • Zor

Kaburga Dolması Yapılışı

Öncelikle iç pilavı hazırlayın. Bunun için, tereyağını tencereye alıp eritin. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci, bademi, yenibaharyenibahar kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Pimenta officinale Mersingiller (Myrtaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı meyvesidir. Ezilerek veya toz haline getirilerek kullanılır. Et yemeklerine, köftelere, dolma içlerine, soslara, bazı içkilere ve kabaca dövüldüğünde..." ve tuzu ekleyin. 1-2 dakika kavurup, bir buçuk su bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağını örtüp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Kaburganın kol kısmı ile arasındaki boşluğa iç pilavı doldurup dikin. Buharlı tencerede ya da benmari usulü 6-8 saat pişirip servis yapın.

kalan karakter 1000

Sofra Dergisi Sofra Dergisi

Kaburga geç piştiği için benmari usulü pişirmekte fayda var. Daha kısa sürede pişirirseniz hem lezzetli olmaz hem de et sert kalabilir. Sevgiler...

Aynı Görüşte misiniz?
evet4
hayır0
cevapla 15.12.2011 14:49
Damla Damla

Merhaba, daha çabuk pişirmek mümkün mü? Ayrıca benmari usulü olmasına gerek var mı?

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır1
cevapla 05.12.2011 22:58

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA