İşkembe Dolması Tarifi

İşkembe Dolması
  • 4 Kişilik
    • MARDİN MARDİN Yöresi
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,33
  • Zor

İşkembe Dolması Yapılışı

İşkembeyİ bol suyla yıkayıp, tuz ve kişnişle ovun. Biraz bekletip iyice yıkayın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, et, baharatlar, tuz ve sıvıyağı karıştırın. İşkembeyi çay tabağı büyüklüğünde kareler halinde kesin (yaklaşık 15 adet çıkacak). Hazırladığınız harcı işkembelerin üzerine koyup, işkembeyi katlayarak iki kenarını dikin. Bir kenarı açık kalsın. Bu şekilde hazırladığınız dolmaları su dolu bir tencereye koyup, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, suyunu süzüp, yeniden su dolu bir tencereye alın. Tuz ve sıvıyağ ekleyin. 3 saate yakın, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

kalan karakter 1000

Murat Usta Murat Usta

tebrik ederim, gerçekten tam tarifi bu şekilde, normalde işkembe dolmasının tariflerine baktığımda yok bulgur, yok o yok bu gibi çok anlamsız içeriklerin yazıldığını görüyorum. Tam tarif budur.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır1
cevapla 10.01.2017 16:32

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN