Rendang Tok (Baharatlı et) Tarifi

Rendang Tok (Baharatlı et)
    • Malezya Mutfağı
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Zor

Malzemeler

Rendang Tok (Baharatlı et) Yapılışı

Etİ toz rezenerezene kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Foeniculum vulgare Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Arapsaçı", "mayana", "raziyane" ve "rezdene" olarak da bilinir. Kullanılan kısımları yaprağı, tohumu ve olgun meyveleridir. Yemeklere koku ve tat vermek için kullanılır....", toz kişnişkişniş kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Coriandrum sativum (yetiştirilmiş olan) Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Kinzi", "kişnit", "kuzu kişnişi", "kuzbere", "aş otu" ve "yumurca" olarak da bilinir. Tazesi ile tane ya da toz halindeki tohumları kullanılır. Et ve..." ve tuzla marine edin. Yağı bir tavaya alıp kızdırın. Arpacık soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın..." ve sarmısakları soyup tavaya alın. ZencefilZencefil kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Zingiber officinale Zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı gövdesidir. Tazesi ve kurusu değerlendirilir. Şerbet, meşrubat ve likör yapımında kullanılır. Çeşitli pastalara, keklere, meyve salatalarına,...", zerdeçalzerdeçal kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Curcuma longa Zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasındandır. Kök kısmı toz haline getirilerek kullanılır. Sebze çeşitlerine, balık çorbasına, pilavlara, et yemeklerine katılır. "Hint safranı", "safran kökü", "sarıboya", "zerdeçav"..." ve limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." bitkisini de tavaya alıp kokusu çıkana kadar sote edin ve sonra kırmızı biberi ekleyin. Marine edilmiş eti de tavaya alıp iyice karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Sonra misket limon yaprağını ve zerdeçal yaprağını ekleyip iyice karıştırın. Sonra tane kimyonkimyon kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Cuminum cyminum L. Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Kemnon" ve "acem kimyonu" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Çorbalarda, soslarda, köftelerde, av etlerinde, lahanalı yemeklerde, sindirimi zor..." ve köri ekleyin. Son olarak Gula Melaka ve hindistancevizihindistancevizi kelimesinin anlamı için tıklayınız "Uzak diyarlardan gelip konuk olur bizlere hindistancevizi. Sütü içilir, aynı zamanda tatlı yapımında ve Uzakdoğu yemeklerinde kullanılır. Etli kısmı meyve olarak yenilmesinin yanı sıra, rendelenerek de birçok yiyeceğe hayat verir. Filipinler,..." sütünü ekleyip iyice karıştırın. Kıvam alıncaya kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA