Kabak Sarması Tarifi

Kabak Sarması
    • BİTLİS BİTLİS Yöresi
    11 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,18
  • Zor

Malzemeler

Kabak Sarması Yapılışı

KABAĞI soyup içini oyduktan sonra ince dilimlere kesip tuzlayın ve 8 saat bekletin. Bulguru 1 su bardağı ılık suyla yoğurun. Daha sonra kıymayı ilave ederek yoğurma işlemine devam edin. Rendelenmiş soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın...", reyhan, kırmızı tozbiber ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ilave edip, yoğurun. Önceden hazırlamış olduğunuz kabakları yıkayıp, süzün. Hazırlamış olduğunuz içten birer parça koyup, sarın. Yetecek kadar ılık suya etsuyu tabletini ilave ederek, kabakların üzerine gezdirin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Piştikten sonra tabağa alınan dolmaların üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip, sebzelerle süsleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

yasemin yasemin

bitlisin bütün yemekleri harika

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 26.03.2013 13:59
adilcevaz adilcevaz

Çok güzel bir yemektir.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 27.08.2012 23:45
Müge Müge

Bu yemeğin asıl ismi "Katıklı Dolma"dır.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 04.08.2012 03:41

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA