Krepli Rulo Köfte Tarifi

Krepli Rulo Köfte
  • Ayten Saner 10 Kişilik
    5 kişi oy verdi / Ortalama Puan 1,40
  • Orta

Malzemeler

Krepli Rulo Köfte Yapılışı

1.YUMURTA, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
2.
Kıyma, kıyılmış soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın...", sarmısaksarmısak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zambakgiller familyasından olan sarmısak, soğanın da yakın akrabasıdır. Kökenine dair farklı inançlar bulunsa da yaygın inanç, anayurdunun Orta Asya kıtası olduğu yönünde. Arkeolojik kayıtlardan Sümerler'in sarmısağı bildiği ve ilaç olarak...", antepfıstığı, ufalanmış ekmek, kaşar peyniri, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat...", kimyonkimyon kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Cuminum cyminum L. Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Kemnon" ve "acem kimyonu" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Çorbalarda, soslarda, köftelerde, av etlerinde, lahanalı yemeklerde, sindirimi zor...", fesleğenfesleğen kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Ocimum basilicum Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "Feslikan" ve "peslan" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprağı ve çiçeğidir. Tazesi ve kurusu değerlendirilir. Makarna soslarında, çorbalarda, et-sebze..." ve tuzu derin bir kaba alarak yoğurun. Küçük parçalar koparıp, yuvarlayarak uzun köfteler yapın. Köfteleri kreplerin içine sararak yuvarlak kesin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Fazla yağını salması için kağıt havlu üzerine çıkartın.
3.
Sosu hazırlamak için, domatesleri rendeleyin. İçine kıyılmış sarmısak, mantar, sıvıyağ ve kekiği ekleyerek pişirin. Sosu servis tabağına alın. Üzerine krepli rulo köfteleri yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

Damla Damla

Çok hoş gözüküyo umarım altından kalkabilirim bu tarifin :)

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 10.11.2011 22:02
maydanoz maydanoz

güzel görünüyor hem pratik tarif eşim görmüş yapmamı istedi bu akşam iftara denicem umarım güzel olur

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 12.08.2011 15:26

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA