İşkembe Yahni Tarifi

İşkembe Yahni
  • Elmas Yetgin 3 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

İşkembe Yahni Yapılışı

İŞKEMBEYİ bir fırça yardımıyla iyice yıkayın. 5 x 5 cm'lik kareler halinde doğrayıp bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar su ve üzümüzüm kelimesinin anlamı için tıklayınız "Mitolojide tanrıların güç kaynağı, efsanelerin meyvesi, bolluk ve bereketin simgesidir üzüm... Kuru haliyle de yıl boyunca çeşitli şekillerde sofralara konuk olan üzüm, Füsun Gümeli'nin hazırladığı tariflerle bambaşka tatlara büründü! Aklınızda..." sirkesini ilave edip, bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra suyunu süzüp yıkadıktan sonra düdüklü tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin.Tuz ve tane karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Diğer taraftan, yıkayıp kuruladığınız mantarları incecik doğrayın. Tereyağında rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı silme un ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. En son kremayı ekleyin ve bu karışımı pişen işkembeye katın. Kapağı açık olarak 1-2 dakika pişirin. Bütün malzemeyi karıştırıp, ocağın altını kapatın. Diğer taraftan halka doğranmış soğanı 1 tatlı kaşığı una bulayıp, sıvıyağda hafif rengi dönene kadar kızartın. Dövülmüş sarmısağı sirkesirke kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yıllar öncesinden süzülüp günümüze ulaşan sirke; yiyeceklere değişik tatlar vermek için sağlıkta, cilt güzelliğinde ve ev temizliğinde kullanılır. SİRKE denildiğinde ilk akla gelen üzüm sirkesi olur. Üzümün yanı sıra elma, şeftali, armut, limon gibi..." ile karıştırıp, işkembeye katın. İşkembeyi servis tabağına alın. Üzerini kızarmış soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın..." ve pulbiberle süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Yemekte kullanılan sarmısak ve sirke miktarını arzunuza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA