Prenses Tacı Tarifi

Prenses Tacı
  • 6 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

Prenses Tacı Yapılışı

ZEYTİNYAĞINI, 1 diş dövülmüş sarmısaksarmısak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zambakgiller familyasından olan sarmısak, soğanın da yakın akrabasıdır. Kökenine dair farklı inançlar bulunsa da yaygın inanç, anayurdunun Orta Asya kıtası olduğu yönünde. Arkeolojik kayıtlardan Sümerler'in sarmısağı bildiği ve ilaç olarak...", kekikkekik kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Thymus Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "İstanbul kekiği", "İzmir kekiği", "top kekik", "kara kekik" olarak anılan birçok türü vardır. Kullanılan kısmı sap, yaprak ve çiçekleridir. Tazesi, kurusu, suyu ve yağı..." ve tuzla karıştırın. Pirzolanın her tarafına bu karışımı sürün. Buzdolabında 6 saat dinlendirin. Daha sonra pirzolanın iki ucunu birleştirip mutfak ipiyle bağlayın ve taç şekline getirin. Pirzolanın kemikli uç kısımlarını, yanmaması için tek tek alüminyum folyo ile sarıp bir tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin (tepside biriken suyu ara sıra etin üzerine kaşıkla dökün). Diğer taraftan patatesleri tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün ve ikiye bölün. Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, üzerine verev doğranmış pırasapırasa kelimesinin anlamı için tıklayınız "Tarihin eski çağlarından beri insanoğlunun sofrasında yer alan pırasa, soğan ve sarmısağın da dahil olduğu, Zambakgiller ailesinden. Pırasa adı dilimize Yunancadaki "prason" sözünden geliyor. Botanikçilere göre yaban pırasası Akdeniz havzası ve...", patatespatates kelimesinin anlamı için tıklayınız " Nişasta zengini, besleyici bir sebze olan patates, patlıcangiller ailesindendir. Anayurdu Güney Amerika'daki And Dağları bölgesi olana patates, dünyanın her yerinde kolayca bulunabilen ekonomik ve lezzetli bir besin maddesi olduğundan günümüzde...", dövülmüş sarmısak, 2 dal kıyılmış maydanoz veayarlayıp, pırasa
yumuşayana kadar sote edin. 4Kuzu tacı servis tabağına alıp alüminyum folyoları çıkarın. Etrafına sote ettiğiniz sebzeleri yerleştirin. Orta kısmını maydanoz, dereotudereotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Anethum groveolens Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Börekotu", "tarakdalı" vela "hukar" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprak ve tohumlarıdır. Tazesi kullanılır. Çorba, et-sebze-balık yemekleri, pilavlar,...", defnedefne kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Laurus nobilis I. Defnegiller (Lauraceae) familyasındandır. "Tenel", "har", "tefrün" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yapraklarıdır. Tazesi, kurusu ve yağı değerlendirilir. Deniz ürünleri, soslar, patatesli ve domatesli yemekler,..." yaprağı ve kirazkiraz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Ülkemizde nisan sonu ile temmuz arasında olgunlaşan kiraz, taze meyve olarak yenilmesinin yanı sıra kurutularak, tatlı yapımında ve içeceklerde kullanım alanı bulur. Dünyanın çeşitli coğrafyalarında, farklı isimlerle anılan ve kiraz için..." domatesle süsleyip servis yapın. pulbiber ekleyin.Tuzunu

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA