Ciğer Sarma Tarifi

Ciğer Sarma
  • 10 Kişilik
    • EDİRNE EDİRNE Yöresi
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,50
  • Orta

Ciğer Sarma Yapılışı

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın. Suyunu süzün ve soğuduktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp kenara alın. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip, dolmalık fıstığı kavurun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip, kavurmaya devam edin. Pirinci de ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, ocağın altını kapatın. Ayrı bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suya haşlanmış ciğer, karaciğer, yürek, kuşüzümü ve pirinç karışımını dökün. Tencerenin ağzı kapalı olarak ağır ateşte pişirin ve 20 dakika demlendirin. Naneyi ilave edin ve karıştırın. Kuzu gömleğini sıcak suya batırın ve 5-10 dakika bekletip çıkarın. Düz bir zemine serin ve 10 parçaya bölün. Ciğerli harcı her bir gömlek parçasının içine paylaştırın. Daha sonra dolma şeklinde sarın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN