Mısır Unlu Ekmek Tarifi

Mısır Unlu Ekmek
  • Ayten Saner Kişilik
    • Ev Yapımı
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 1,00
  • Orta

Malzemeler

Mısır Unlu Ekmek Yapılışı

KIYMAYI bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye dek, ara sıra karıştırarak kavurun. Yaş mayanın üzerine 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. MısırMısır kelimesinin anlamı için tıklayınız " Anayurdu Güney Amerika olan mısır, Buğdaygiller'dendir. Nişasta açısından zengin, beyaz, sarı ya da kızıl tanecikleri, düz uzun yapraklardan oluşan bir kılıf içinde korunan, uzun bir koçan oluşturur. Mısır, olduğu gibi yenilmesinin yanı sıra, yağı..." unu ve buğday ununu bir kaba alın. Üzerine ketenketen kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Linum usitatissimum L. Ketengiller (Linaceae) familyasındandır. Tohumu, gövdesi ve yağı kullanılır. Ekmeklere, salatalara ve humurişlerine katılır. Kabızlık, idrar sorunları ve sindirim sistemi tahrişlerine iyi gelir. Kronik..." ve ısırganısırgan kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Urtica dioica Isırganotugiller (Urticaceae) familyasındandır. "Ağdanak", "dağırdak", "cızlağan", "gidişgen", "dalan" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı gövde, yaprak, tohum, kök ve saplarıdır. Tazesi daha çok tercih edilir. Yaprak..." otu tohumu ekleyip karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp, erimiş maya, kıyma, sıvıyağ, kalan 2 su bardağı ılık su ve cevizi katıp yoğurun. Hamuru yağlanmış bir tepsiye alıp, üzerini düzeltin ve 1 saat mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın