Tahinli Ekmek Tarifi

Tahinli Ekmek
  • Saniye Döldüş 4 Kişilik
    • Ev Yapımı
    9 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,89
  • Orta

Malzemeler

    Yarım su bardağı ılık su
    Yarım paket yaş maya
    6 çorba kaşığı tozşeker
    500 gram un
    2 adet yumurta
    1 çorba kaşığı mahlep
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı tahin

Tahinli Ekmek Yapılışı

ILIK suya yaş mayayı ve tozşekeri ekleyerek, eriyene dek karıştırın.

1-Unun ortasını havuz yaparak 1 adet yumurtayı ilave edin ve yoğurun. Derin bir kaba aldığınız hamura mahlebi, ılık sütü ve ılık suda erittiğiniz yaş mayayı ilave ederek hamuru yoğurun. Üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru ikiye ayırın.

2-Düz bir zemine un serperek hamuru üzerine alın. Birincisini mümkün olduğunca ince şekilde açın.

3-Üzerine tahinin yarısını yayarak sürün. Sonra 3 çorba kaşığı tozşekeri de serperek ince rulo halinde sarın.

4-Sardığınız ruloyu kendi çevresinde spiral şeklinde kıvırın. Yumurta sarısını da sürerek yağladığınız tepsiye yerleştirin. İkinci hamura da aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsideki diğer hamurun yanına alın. Mayalanması için 15 dakika dinlendirin. 170 derecede, önceden ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkartıp ılınmasını bekleyin. Ilındığında tepsiden alın. Dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA