Roll Ekmeği Tarifi

Roll Ekmeği
  • Saniye Döldüş 4 Kişilik
    • Ev Yapımı
    7 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,86
  • Orta

Malzemeler

    4 su bardağı un
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı mahlep
    2 su bardağı ılık süt
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    1 adet yumurta
    1 paket toz kuru maya

Roll Ekmeği Yapılışı

UN, tozşeker, tuz ve mahlebi hamur yoğurma kabına alarak karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Ilık sütü, sıvıyağı, 1 adet yumurtayı ve mayayı ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine tülbent örterek ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Kabardıktan sonra ellerinizi unlayarak biraz daha yoğurun. Daha sonra hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizerek önceden ısıttığınız 200 derece fırında, altı ve üzeri pembeleşene kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA