Cevizli Üzümlü Ekmek Tarifi

Cevizli Üzümlü Ekmek
  • 4 Kişilik
    • Ev Yapımı
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,67
  • Orta

Cevizli Üzümlü Ekmek Yapılışı

ILIK suda yaş maya ve tozşekeri eritin. Esmer unu, buğday ununu ve tarçını bir kaba alarak karıştırın. Üzerine erittiğiniz mayayı ekleyerek iyice yoğurun ve dinlenmeye bırakın. İrice doğradığınız cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." içini ve saplarını ayıklayıp, 10 dakika suda bekletip kuruttuğunuz kuru üzümleride ekledikten sonra tekrar yoğurun.
Aşçının notu: Ekmek içlerinin pişip pişmediğini anlamak için, bıçağı ekmeğin ortasına batırın. Bıçak üzerinde hamur kırıntıları kalmazsa içi pişmiş demektir. Ekmeğinizi kalıbından çıkarmadan önce ılınmasını bekleyin. Ekmeği sıcak haldeyken kalıbından çıkarmaya çalışırsanız parçalanır.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA