Elma Dolması Tarifi

Elma Dolması
  • Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

Elma Dolması Yapılışı

SOĞANLARI rendeleyin. Dolmalık fıstıklarla birlikte zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinç ve kuş üzümünü ekleyin. 1.5 kahve fincanı su ilave edip, pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. fieker, tuz, tarçıntarçın kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Cinnamomum Defnegiller (Lauraceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kabuğu ve yağıdır. Bütün veya toz halinde kullanılır. Bazı et yemekleri, sütlü ve pirinçli tatlılar, tartlar, kekler, punç ve sıcak şarap gibi içeceklere de tat..." ve yenibaharyenibahar kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Pimenta officinale Mersingiller (Myrtaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı meyvesidir. Ezilerek veya toz haline getirilerek kullanılır. Et yemeklerine, köftelere, dolma içlerine, soslara, bazı içkilere ve kabaca dövüldüğünde..." ekleyip karıştırın. LimonLimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyunu da ilave edip, soğumaya bırakın. Elmaların üst kısmından bir parmak kalınlığında kapak kesin. Sivri uçlu ince bir bıçakla elmaların içini oyun. Hazırladığınız karışımı elmaların içine doldurun ve tencereye dizin. Üzerine bir kahve fincanı su ekleyip kısık ateşte elmaların kabukları yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA