Açık Pide Tarifi

Açık Pide
  • Ayten Saner Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

    3 su bardağı buğday unu
    1 paket yaş maya
    1 çay bardağı süt
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı ılık su

    İçi için: 250 gram pastırma
    200 gram kıyma
    Yarım kangal sucuk
    50 gram tereyağı

Açık Pide Yapılışı

YAŞ mayayı bir kaba alın. Üzerine ılık süt, tozşeker ve tuz ekledikten sonra karıştırarak eritin, 15 dakika bekletin. Kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurup kenara alın. Yumurtanın ak›ını ve sarısını ayırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya, sıvıyağ, yumurta akı ve ılık suyu ekleyip, yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp, merdane yardımıyla açın. Ortalarına pastırma, kendi suyunda kavrulmuş kıyma ve sucuk yerleştirin. İki ucunu birleştirip kapatın. Tepsiye alıp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Tereyağı serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.
Aşçının notu: Dilerseniz pidenin ortasına yumurta kırarak da pişirebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA