Kayısı Pestili Tarifi

Kayısı Pestili
    • Ev Yapımı
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 1,00
  • Orta

Kayısı Pestili Yapılışı

KAYISILARI yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye alıp üzerine su ekleyin. Kısık ateşte kayısıların kabukları ayrılmaya başlayana dek pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra tel süzgeçten geçirin. Yeniden tencereye alın. MısırMısır kelimesinin anlamı için tıklayınız " Anayurdu Güney Amerika olan mısır, Buğdaygiller'dendir. Nişasta açısından zengin, beyaz, sarı ya da kızıl tanecikleri, düz uzun yapraklardan oluşan bir kılıf içinde korunan, uzun bir koçan oluşturur. Mısır, olduğu gibi yenilmesinin yanı sıra, yağı..." nişastasını biraz suyla açıp üzerine ilave edin. Şekeri katıp kısık ateşte kaynaya dek pişirin. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine ince bir tabaka halinde yayın. 1-2 saat dinlendirin. Fırınınızı en kısık ayarında açın. Pestilleri kenarlarına dikkat ederek kuruyana dek fırında tutun. Soğuduktan sonra bir ucundan tutarak yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kıyılmış cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." serpin. Rulo yapın ya da kareler halinde katlayıp servis yapın.
Aşçının notu: Bol güneşli bir yörede yaşıyorsanız, pestilinizi kaynattıktan sona temiz bezler üzerine yayıp, güneşte de kurutabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA