Sarmısak Turşusu Tarifi

Sarmısak Turşusu
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,00
  • Orta

Sarmısak Turşusu Yapılışı

ÖNCELİKLE salamurayı (tuzlu su) hazırlayın. Bunun için derin bir kapta su, limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." tuzu ve kaya tuzunu tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Daha sonra kenara alın. Sarmısakların sap kısımlarını, 2-3 cm kalacak şekilde kesin. Yıkayıp, kurulayın. Kırmızı biberleri temizleyip irice doğrayın. SarmısakSarmısak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zambakgiller familyasından olan sarmısak, soğanın da yakın akrabasıdır. Kökenine dair farklı inançlar bulunsa da yaygın inanç, anayurdunun Orta Asya kıtası olduğu yönünde. Arkeolojik kayıtlardan Sümerler'in sarmısağı bildiği ve ilaç olarak..." ve kırmızı biberleri, bir buçuk veya 2 litrelik temiz bir kavanozun içine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Sarmısakların üzerini geçecek kadar salamura ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, 10-15 gün dinlendirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA