Danimarka Çöreği Tarifi

Danimarka Çöreği
  • 4 Kişilik

Danimarka Çöreği Yapılışı

Hamur açılacak tahtaya elenmiş unu koyun. Unu dört parçaya ayırın. Bir parçasının ortasını havuz gibi açın. Buraya da ılık sütle ezilip macun haline getirilmiş maya ve sütün üçte birini katın. Yoğurup, sertçe bir hamur yapın. Üzerine kalan unu katıp hamur kabarıncaya kadar 45 dakika bekletin. Daha sonra bu hamur ve una 2 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığından fazla pudraşekeri ile yumuşatılmış tereyağı katıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru içi yağlanmış küçük bir tencereye alın. Üzerini hafifçe yağlayın. Kabarması için sıcak bir yerde bekletin. Daha sonra iyice kabaran hamuru buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin. Buzdolabından aldığınız hamuru tekrar merdane ile 60-65 cm kadar uzatın. Üçe katlayın. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Hamuru tekrar buzdolabına alıp bir saat bekletin. Daha sonra hamuru yarım parmak kalınlığında dört köşe açın. Bundan 8 cm genişliğinde uzun şeritler kesin. Bu hamuru yine 8 cm genişliğinde karelere bölün. Üzerine de kremakrema kelimesinin anlamı için tıklayınız "Süt,şeker ve kıvam arttırıcı malzemelerle hazırlanan,pastaların aralarına dolgu malzemesi olan ve üzerine kaplamakta kullanılan malzeme." sürün. Karşılıklı kenarlarını ortada bohça katlar gibi birleştirin. Birleştirdiğiniz altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, badembadem kelimesinin anlamı için tıklayınız " Kadifemsi dış kabuğun altında bulunan sert bir kabuk ve onun içindeki lezzetli tohumdan oluşan badem, karanlık, kapalı bir yerde saklı olan ve bulan kişiyi besleyecek bir hazineyi sembolize eder. Madde ile ruh ikiliğinin, dünya ile cennetin, ateş..." serpin. Orta ısılı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN