Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu Tarifi

Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu
  • 8 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu Yapılışı

DERİN bir kapta dövülmüş damla sakızı, süt, maya, tozşeker, mahlep, tuz ve unu yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemlibir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her parçayı, un serpilmiş tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen olacak şekilde açın. Diğer taraftan iç malzeme için tahin, sıvıyağ ve haşhaşı karıştırın. Karışımın yarısını hamurlardan birinin üzerine yayın ve 2 çorba kaşığı tozşeker serpin. En üste de dövülmüş cevizin yarısını serpin. Hamurun geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde kesin. Kesik kısım alta gelecek biçimde, yağlanmış kelepçeli kalıba (fazla sıkı olmayacak şekilde) 1 cm arayla yan yana dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN