Limonlu Peynirli Çörek Tarifi

Limonlu Peynirli Çörek
  • 8 Kişilik
  • Orta

Limonlu Peynirli Çörek Yapılışı

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın. İçine, eritip ılıttığınız margarin veya tereyağını, limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyunu, kabartma tozunu, 3 kahve fincanı yoğurdu, yumurta sarısı ve tuzu ekleyin. Özlü bir hamur yoğurun. Hamuru, ezilmiş peynirle karıştırıp bir kez daha yoğurun. Hamurdan cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Üzerlerine yumurta akını fırça yardımıyla sürün. Üzerlerine çekilmiş yerfıstığıyerfıstığı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Baklagiller sınıfından olan yerfıstığı, meyveleri toprak altında olması dolayısıyla diğer bitkilerden ayrılır. Yağ, protein, karbonhidrat, E vitamini ile B grubu vitaminleri içeren yerfıstığı aynı zamanda fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve..." veya susam serpin. Ardından margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, hamurlar pembeleşinceye dek pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN