Mahlepli Çörek Tarifi

Mahlepli Çörek
  • 24 Adet
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,00
  • Orta

Malzemeler

Mahlepli Çörek Yapılışı

Unun ortasını havuz gibi açın. Sütün yarısını, unun ortasına boşaltın. Maya, tuz ve kesmeşeker koyarak, maya iyice eriyene kadar elinizle karıştırın. Unun kenarda kalan kısmının üzerine mahlep, çörekotuçörekotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Nigella sative Düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasındandır. "Siyah susam", "şevkerak", "karaçörek", "siyah kimyon" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı tohumlarıdır. Tazesi, kurusu ve yağı kullanılır. Unlu ürünleri süslemede..." ve susam serpin. Kenardaki undan ortaya doğru azar azar alın. Kalan süt ve eritilmiş margarini de ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak, mayalanana kadar bekletin. Hamurdan cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." iriliğinde parçalar koparıp, bir parmak kalınlığında açın. Verev biçiminde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın