Zeytinli Çörek Tarifi

Zeytinli Çörek
  • 12 Kişilik
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,67
  • Orta

Zeytinli Çörek Yapılışı

Unu bir kaba koyup maya, tuz ve şeker ekleyin. Süt ve mısıryağı ile karıştırıp yoğurun. 35-40 dakika kadar, üstü kapalı olarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra, kabarmış hamura karıştırın. Hazırladığınız hamur-dan parçalar koparıp, yağladığınız kalıplara yerleştirin. Yumurtayı çırpıp bir fırça ile çöreklerin üstüne sürün ve çörekotuçörekotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Nigella sative Düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasındandır. "Siyah susam", "şevkerak", "karaçörek", "siyah kimyon" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı tohumlarıdır. Tazesi, kurusu ve yağı kullanılır. Unlu ürünleri süslemede..." serpip fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Çörekler ılındıktan sonra, ortadan ikiye bölüp aralarına krem peynirpeynir kelimesinin anlamı için tıklayınız " Peynir nedir? Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve/veya peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve pıhtıdan peynir suyunun ayrılması ile elde edilen fermente (mayalı) bir süt ürünüdür. Adı nereden geliyor? Dilimizdeki peynir kelimesi..." sürerek servis yapın.
Aşçının notu: Yeşil ve siyah zeytinleri hamura birlikte katabileceğiniz gibi ayrı ayrı da kullanabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN