Sivas Çöreği Tarifi

Sivas Çöreği
  • 6 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

    Kibrit kutusu büyüklüğünde maya
    1 su bardağı ılık su
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvıyağ
    Aldığı kadar un
    1 adet yumurta
    Tuz

Sivas Çöreği Yapılışı

Mayayı ılık suda eritin. Ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırın. Mayayı ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye bölün. İki fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru eşit kalınlıkta tepsiye yayın. Çatal ile şekillendirip, üzerine yumurta sürün. 200 derece ısıtılmış fırına koyun ve iyice kızarana kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA