Semizotu Çorbası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayıklanmış ve yıkanmış semizotunu doğrayın. Tencereye sıvı yağını alıp, küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleştirin. Üzerine doğranmış semizotunu ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun. Bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı çırparak karıştırın. Suyu ekleyip, tekrar karıştırarak tencereye aktarın. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirin. Tuzunu ayarlayıp, ateşten alın. Üzerine karabiber serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL