Semizotu Çorbası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış ve yıkanmış semizotunu doğrayın. Tencereye sıvı yağını alıp, küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleştirin. Üzerine doğranmış semizotunu ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun. Bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı çırparak karıştırın. Suyu ekleyip, tekrar karıştırarak tencereye aktarın. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirin. Tuzunu ayarlayıp, ateşten alın. Üzerine karabiber serpip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...