Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Ayran Aşı Çorbası
  • 6 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Ayran Aşı Çorbası Yapılışı

YARMAYI bir kaba alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, 1 gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp düdüklü tencereye alın. 4 su bardağı soğuk su ekleyip, yarım saat pişirin. Yarmayı suyu ile birlikte tencereye aktarın. Ayrı bir yerde yoğurt ve yumurtayı çırpıp, yarmaya ilave edin. 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip, kaynamaya bırakın. 2 Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağda soteleyin. NaneNane kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Mentha aquatica L. ve Mentha pulegium L. Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. Yaprakları ve çiçekleri taze ya da kuru olarak kullanılır. "Yarpuz", "narpuz", "sunanesi", "filiskin", "kırnanesi", "kıvırcıknane", "anuk" ve..." ve reyhan ekleyip ocaktan alın. Soğanlı karışımı çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

kalan karakter 1000

hkübra98 hkübra98 // İZMİR

Tarif çok güzel ancak, yağda nane yakılması yerine; Erzurum'da aşotu olarak bilinen kişnişin taze yapraklı kısımları da kullanılabilir ve mükemmel bir aroma katar
çorbaya. Mevsimi dışında Salamura olarak saklayabilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 17.07.2014 14:28

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN