Arap Aşı Çorbası Tarifi

Arap Aşı Çorbası
  • 6 Kişilik
    • ISPARTA ISPARTA Yöresi
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,50
  • Orta

Arap Aşı Çorbası Yapılışı

TAVUK etlerini bir tencereye alın ve üzerine 7 su bardağı su ile tuz ilave edip, haşlayın. Daha sonra tavukları sudan çıkarın ve elinizle didikleyip tekrar suya katın. Sos için ayrı bir kaba sıvıyağ koyun ve içine çok ince kıyılmış soğanı katın. İyice kavurduktan sonra salçayı ekleyip, 2-3 çorba kaşığı su ile açın. Salçalı karışımı tavuklu suya katın ve bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Üzeri için soğanı kıyıp, tereyağında kavurun ve çorbaya katın. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Arap aşı, Arap yarımadasından gelmiş, zamanla değişikliğe uğramıştır. Kış günlerinde tercih edilen, grip, nezle gibi hastalıklara iyi geldiği düşünülen bu çorbanın Ispartalılar tarafından yorumlanışında, tavuk, kaz, ördek gibi kümes hayvanları tercih edilir. Anadolu’nun birçok kentinde aynı isimle yapılan farklı çorbalar da vardır.

kalan karakter 1000

ibrahim ibrahim

yanında bide hamuru oldumu tadından yenmez.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 15.08.2013 16:04
fatma fatma

mmmm çok güzel görünüyor daha denemedim ama görünüm güzelse kim bilir lezzet olarak ne kadar lezzetli ağzım sulandı yani çok marifetli ellerin çorbası

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 07.08.2013 15:24

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA