Balkabağı Çorbası Tarifi

Balkabağı Çorbası
  • Aydın Gül 4 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

Balkabağı Çorbası Yapılışı

BALKABAĞIBALKABAĞI kelimesinin anlamı için tıklayınız "BALKABAKLI TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! KABAKGİLLER familyasına ait etli bir meyve olan balkabağı tamamen olgunlaştıktan sonra pişirilerek yenir. Helvacı kabağı ve kestane kabağı olarak da bilinen bu meyve sadece damağa değil dilim dilim elde şekil...", soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın..." ve havucu temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağın yarısını bir tencereye alıp soğan, havuçhavuç kelimesinin anlamı için tıklayınız "HAVUÇLU FARKLI TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Zeytinyağlı Havuç Havuçlu Pilav Portakallı Soğuk Havuç Çorbası Karamelize Havuç Göz alıcı turuncu rengiyle dikkat çeken ve 5000 yıl önce mutfaklara girdiği belirlenen havuç, 16. yüzyılın..." ve ince kıyılmış sarmısağı kavurun. Üzerine kabağı ilave edin. 5 dakika kavurduktan sonra su, zerdeçalzerdeçal kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Curcuma longa Zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasındandır. Kök kısmı toz haline getirilerek kullanılır. Sebze çeşitlerine, balık çorbasına, pilavlara, et yemeklerine katılır. "Hint safranı", "safran kökü", "sarıboya", "zerdeçav"..." ve tuz ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin. Daha sonra tenceredeki sebzeleri bir kaşıkla bastırarak ezin. Kalan sıvıyağı küçük bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine unu ekleyip rengi dönene dek kavurun ve hızlı bir şekilde karıştırarak ocaktaki tencereye ilave edin. 10 dakika daha kaynatın. Ilındıktan sonra süzgeçten geçirin. Kavrulmuş dolmalık fıstık ve dereotudereotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Anethum groveolens Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Börekotu", "tarakdalı" vela "hukar" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprak ve tohumlarıdır. Tazesi kullanılır. Çorba, et-sebze-balık yemekleri, pilavlar,..." ile süsleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA