Topalak Çorbası Tarifi

Topalak Çorbası
  • zeynepeda 6 Kişilik
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,67

Malzemeler

Topalak Çorbası Yapılışı

Kıymayı bir kaba alıp içine bulguru, baharatı ve birde 1 tane kuru soğanı rendeleyip yoğurup biraz bekletin. (içindeki bulgurbulgur kelimesinin anlamı için tıklayınız " Buğdayın kaynatılıp kurutulduktan sonra, kabuğunun soyularak değirmende öğütülmesi ile elde edilen bulgur, yüksek miktarda karbonhidrat, lif ve posa içerir. Aynı zamanda vitamin ile mineraller açısından da oldukça zengindir. Pirince göre daha fazla..." şişsin diye )Bulgur yumuşamışsa tepeleme 2 çorba kaşığı unu ve yumurtayı kırıp iyice yoğurun. Kıvamı kulak memesi kadar olacak. Hazırlanan hamurdan misketler iriliğinde parçalar koparıp unlanmış tepside biriktirilir. Tencerede doğranmış diğer soğanımızı kavurun ve salçalarıda ekleyip biraz daha kavurun .. Daha sonra sıcak suyu, nohutları ve tuzunu, ekşisini (limontuzu kullanıyorum ben) ekleyin. Sıcak su salçayla özleşene kadar kaynatın. Daha sonra iyice özleştikten sonra Köfteleri ilave edin ve normal ateşte 20 dakika pişirin. Yemeğiniz hazır :)

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın