SIVIYAĞI tavada kızdırın. Erişteleri içine alarak hafifçe pembeleştirin. Kevgirle süzerek kaseye alın. Köfteleri hazırlamak için, tüm köfte malzemesini iyice yoğurarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Erişteyi kızarttığınız sıvıyağda köfteleri kızartın ve bir kaseye alın. Çorba tenceresine suyu alarak kaynatın. İçine, kızarttığınız erişte ve köfteleri ekleyerek 15 dakika pişirin. Oda sıcaklığındaki yoğurdu, dövdüğünüz
sarmısaksarmısak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zambakgiller familyasından olan sarmısak, soğanın da yakın akrabasıdır. Kökenine dair farklı inançlar bulunsa da yaygın inanç, anayurdunun Orta Asya kıtası olduğu yönünde. Arkeolojik kayıtlardan Sümerler'in sarmısağı bildiği ve ilaç olarak...", un ve yumurta ile iyice çırpın. Pişen çorbadan birkaç kaşık alarak yoğurtlu karışıma ekleyin. Bu karışımı daha sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Üzeri için,
nanenane kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Mentha aquatica L. ve Mentha pulegium L.
Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır.
Yaprakları ve çiçekleri taze ya da kuru olarak kullanılır.
"Yarpuz", "narpuz", "sunanesi", "filiskin", "kırnanesi", "kıvırcıknane", "anuk" ve..." ve kırmızıbiberi 1 çorba kaşığı tereyağında kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.