Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası
  • 7 Kişilik
    14 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,43
  • Orta

Malzemeler

    250 gram dana gerdan
    8 su bardağı su
    1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    Tuz

Düğün Çorbası Yapılışı

Gerdan etini su ile birlikte düdüklü tencerede haşlayın. Eti çıkarın ve elinizle didikleyin. Et suyunu soğuması için bir kenara alın. Tereyağı ve unu bir tencereye koyun. Un, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ve soğuk et suyunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra didiklenmiş et ve tuzu katın. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

SERDEMM SERDEMM // İSTANBUL

çorbayı yaptım ve süper oldu. teşekkürler :)

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 17.11.2011 15:35
SOFRA SOFRA

Rica Ederiz :)

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 25.11.2011 14:51

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN