Çeşminigar Çorbası Tarifi

Çeşminigar Çorbası
  • 4 Kişilik
    5 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,80
  • Orta

Malzemeler

Çeşminigar Çorbası Yapılışı

TENCEREYE yağı koyup eritin. İncecik doğranmış soğanı atıp pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince, un ilave ederek, un sararana dek kavurun. Mercimeği ayıklayıp yıkayın. Tencereye koyup, 4 su bardağı su ya da et suyunu ekleyin. Mercimek iyice yumuşayana dek pişirin. Çorbayı ateşten alıp blender ile pürüzsüz hale getirin. Çorbayı tekrar ağır ateş üzerine alın. Yumurta sarılarını çırpıp, limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyu ile karıştırın. Tencereye önce sütü, sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın. Dilerseniz bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, küp doğradığınız ekmekleri yağda kavurun. Kırmızıbiber de ekleyip, yağı çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.

kalan karakter 1000

Reyyan34 Reyyan34 // İSTANBUL

dün bu çorbayı denedim harika oldu.

artık sık sık yaparım
teşekkürler

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 23.11.2010 13:08

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN