Elmalı Krem Karamel Tarifi

Elmalı Krem Karamel
  • 10 Kişilik
  • Orta

Elmalı Krem Karamel Yapılışı

İLK olarak 2 bardak şekeri bir tavaya alın. Ocağa koyun ve sürekli karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker eridiğinde tavayı kenara alın ve soğuk suyu üzerine dökün. Tekrar ocağa oturtun. Arasıra karıştırarak karamelin çözülmesini sağlayın. Bu arada elmaları soyup, çok ince dilimleyin. Karameli ocaktan almadan 30 saniye önce elmaları ve kuru üzümlerin yarısını karamelle karıştırın ve 1-2 kez çevirip, ocağı kapatın. Tarçını ekleyin. Elmalı ve üzümlü karameli karamel kalıplarının dibine pay edin. Sütü kaynatın. Bir kenarda soğutun. Yumurtaları ve 250 gram tozşekeri, vanilyayı, 1 tutam tuz ile 5 dakika kadar mikserle çırpın. 5 dakikanın sonunda ılınmış sütü yavaş yavaş çırpmayı sürdürerek, yumurtalara ekleyin. Kalan üzümleri yumurtalı sütlü karışıma katın ve karışımı karamel kalıplarına bölüştürün. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında krema sertleşene dek 30-35 dakika pişirin. Pişince çıkarıp, soğutun. Servis tabağına ters çevirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA