Elmalı Tatlı Tarifi

Elmalı Tatlı
  • Sofra Dergisi 8 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

Elmalı Tatlı Yapılışı

Hamur yoğurma kabında, unu, yoğurdu, pudraşekerini, sıvıyağ, eritilmiş margarin, çekilmiş fındıkfındık kelimesinin anlamı için tıklayınız "Eski çağlardan beri besin değeri yüksek olan, insana güç ve kuvvet verdiği bilinen fındığın anavatanı hakkında birçok rivayet vardır. Genel olarak kabul edilen ise Çin'den Türkiye'ye geldiği ve antik çağda Yunanistan'a ve oradan da Avrupa'ya...", yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. İlk parçayı, hafifçe yağlanmış tepsiye elinizle yayın. İç malzemesi için, kabuğu soyulup
rendelenmiş elma, tarçın ve dövülmüş cevizi karıştırın. Hamurun üzerine yayın. Düz bir zemine, tepsinin
büyüklüğünde streç film serin. İkinci hamur parçasını streç film üzerinde elinizle tepsi büyüklüğünde açın. Sonra kenarlarından kaldırarak, hamuru tepsiye yerleştirin. Dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun altı ve üstü kızarana dek pşirin. Tepsiyi fırından alıp, soğutun. Şurubu için, tozşeker, su ve limon suyunu kaynatın. Kıvam alınca, soğutulmuş tatlının üzerine gezdirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA