Elmalı Benye Tarifi

Elmalı Benye
  • 6 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 1,00
  • Orta

Malzemeler

Elmalı Benye Yapılışı

Öncelikle şerbet için, tencerede 1 su bardağı tozşekerle, 1 su bardağı suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Bu arada büyük bir kasenin içinde un, yumurta sarısı, süt, kabartma tozu ve tuzu, boza kıvamı alacak şekilde çırpın. Kabukları soyulmuş elmaları halka halka doğrayın. ElmaElma kelimesinin anlamı için tıklayınız " Her mevsim evlere konuk olan elma, pek çok özelliğinden dolayı dünya üzerinde "en fazla tüketilen meyve" ünvanını elinde bulunduruyor. Mitolojik öykülerin kahramanı, şifa deposu ve aynı zamanda afrodizyak özellikli elma, Füsun Gümeli'nin..." dilimlerini boza kıvamındaki bulamaca batırıp, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sonrasında soğutulmuş şerbetin içine koyun. Çıkarıp servis tabağına dizin ve üzerlerine pudraşekeri serpip servis yapın.
Aşçının notu: “Benye”, kızgın yağda kızartılan tava tatlısına verilen isimdir.

kalan karakter 1000

Meçhul. Meçhul.

Bende şimdi iftardan sonra güzel olur diye yapıcam. Hadi hayırlısı ??????????

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 21.06.2015 20:19

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN