Kedidilli Çikolatalı ve Çilekli Kup Tarifi

Kedidilli Çikolatalı ve Çilekli Kup
  • 4 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

Kedidilli Çikolatalı ve Çilekli Kup Yapılışı

Öncelikle kedidili bisküviyi hazırlayın. Bunun için, margarini çukur bir kapta çırparak krem haline getirin. Pudraşekeri ilave edip, iyice kremleştirin. Yumurtaları teker teker ilave edip karıştırın. Un ve vanilyavanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır. Hazmı kolaylaştırır. ..." ekleyip karıştırmaya devam edin. Bisküvi hamurunu, bir duy yardımıyla serçe parmağı kalınlığında ve boyunda yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkın. 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bu arada kremayı hazırlamaya başlayın. Bunun için, ateşe koyduğunuz bir kabın içine sütü ve limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." kabuklarını katıp, kaynama noktasına getirin. Ateşten alın. Ayrı bir kapta, yumurta akı ve şekeri çırpın. Un ve vanilya ekleyin. Bu karışıma yavaş yavaş sıcak sütü katın. Koyulaşana kadar 5 dakika karıştırın. Likörü ekleyin. Karışımı başka bir kaba alın. Ilınınca üzerini kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin. Çikolata sosu için de, bir kapta kremakrema kelimesinin anlamı için tıklayınız "Süt,şeker ve kıvam arttırıcı malzemelerle hazırlanan,pastaların aralarına dolgu malzemesi olan ve üzerine kaplamakta kullanılan malzeme." ve şeker karışımını benmari usulü ısıtın. Kakao ve çikolatayı ekleyin. Ocaktan alın. Kedidillerini tatlı şarapla ıslatın. Genişçe kup kaplarının dibine birer kepçe krema koyun. Üzerine bisküvi dizin ve çikolata sos dökün. Kat kat bu şekilde hazırlayın. En üstü kremalı sos ile kaplayın. ÇilekÇilek kelimesinin anlamı için tıklayınız "KOKULAR tat hafızamızın ayrılmaz eşlikçileri. Bu hafızaya taa eskilerde nakşolan kokulardan biri de çilek kokusu; ocakta ağır ağır kaynayan çilek reçelinin evi saran kokusu... Kökünden koparıp yeme şansınız varsa o tazecik, çiği üstünde çileklerin..." ile süsleyip, buzdolabında 2 saat bekletin ve servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN