Fırında Meyve Tatlısı Tarifi

Fırında Meyve Tatlısı
  • 8 Kişilik
  • Kolay

Malzemeler

Fırında Meyve Tatlısı Yapılışı

PORTAKALIN suyu sıkın. ElmaElma kelimesinin anlamı için tıklayınız " Her mevsim evlere konuk olan elma, pek çok özelliğinden dolayı dünya üzerinde "en fazla tüketilen meyve" ünvanını elinde bulunduruyor. Mitolojik öykülerin kahramanı, şifa deposu ve aynı zamanda afrodizyak özellikli elma, Füsun Gümeli'nin..." ve armudu soyup, dilimleyin. Bir tavaya alıp portakalportakal kelimesinin anlamı için tıklayınız "ÖNCELERİ Hindistan'da, sonra Çin'de rastlanan, ardından yolu Akdeniz'e düşen portakal, geçmiş dönemlerde o kadar nadir bulunurmuş ki, bu özelliğinen dolayı ayrıcalıklı kimselere hediye olarak sunulurmuş. Günümüzde hasta ziyaretlerine portakal..." suyu ile birlikte bir-iki dakika pişirin. Üzerine şeker ilave edip 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp vişne ve frambuaz ekleyin. Daha sonra meyveli karışımı bir fırın kabına aktarın. Üzeri için un, dondurulmuş tereyağı, fındıkfındık kelimesinin anlamı için tıklayınız "Eski çağlardan beri besin değeri yüksek olan, insana güç ve kuvvet verdiği bilinen fındığın anavatanı hakkında birçok rivayet vardır. Genel olarak kabul edilen ise Çin'den Türkiye'ye geldiği ve antik çağda Yunanistan'a ve oradan da Avrupa'ya..." ve tozşekeri blendere alın. Hamur haline getirmeden kum gibi olacak şekilde çekin. Karışıma elinizle dokunmadan meyvelerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzeri kızarana kadar tutun. Fırından alıp kıyılmış antepfıstığı ile süsleyin. Ilık olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN