Çikolatalı Dondurma Tarifi

Çikolatalı Dondurma
  • 8 Kişilik
    • Ev Yapımı
    32 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,72
  • Orta

Malzemeler

    2 litre süt
    400 gram tozşeker
    14 gram yerli salep
    Yarım kg damla çikolata
    Yarım su bardağı çikolata kreması

Çikolatalı Dondurma Yapılışı

Tozşeker ve salebi karıştırıp kenara alın. Sütü çelik bir tencereye alıp, ağır ateşte yanan ocağa oturtun. Salepli karışımı sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyerek süte yedirin. Boza kıvamına gelince, damla çikolatadan yarım çay bardağını kenara ayırıp, kalanı karışıma ekleyin. Üzerine çikolata kremasını ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında da her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun. Uygun bir çelik kaba alın. Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun. Her saat başı karıştırarak, 6 saat süreyle derin dondurucuda bekletin. 6 saatin sonunda dondurmayı derin dondurucudan çıkarıp, ayırdığınız damla çikolataları ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Üzerini düzeltip, yeniden dondurucuya koyun. 24 saat sonra servis yapabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA