Pralin Çikolata Tarifi

Pralin Çikolata
  • 8 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,00

Pralin Çikolata Yapılışı

Bitter çikolatayı bir kaba alın. Bu kabı su dolu geniş bir kabın içine oturtun. Kısık ateşte, karıştırarak çikolatayı eritin. Eriyen çikolatanın yarısını başka bir kaba aktarıp ılınmasını bekleyin. Ilındığında çikolata kalıbına boşaltın. Soğuyunca kalıbı ters çevirin. Ters çevirdiğinizde kalıptaki çikolatanın bir kısmı akıp, kapsül benzeri bir kabuk kalacaktır. İç dolgu için kremayı bir kaba alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve elinizle parçaladığınız sütlü çikolatayı ilave edin. Karıştırarak sütlü çikolatanın erimesini ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Bu karışımı kalıptaki kabuk çikolatanın içine boşaltın. Üzerini, kalan eritilmiş bitter çikolatayla kapatın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.
Aşçının notu: Pralin çikolatayı bitter, sütlü ve beyaz çikolata ile de hazırlayabilirsiniz, üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA