İç Baklalı Krep Börek Tarifi

İç Baklalı Krep Börek
  • 8 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

İç Baklalı Krep Börek Yapılışı

KREP için yumurta, süt, un ve tuzu çırpıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Baklayı 10 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Harç için havucu sıvıyağda soteleyin. KabakKabak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Kabakgillerin örnek bitkisidir. Kabağın anayurdunun Kuzey Amerika olduğu kabul edilir. Kabak taze sebze olarak kullanılmasının yanı sıra kurutularak da tüketilir. Bazı yörelerde kabak çiçekleri dolma yapımında kullanılır. Satın alıp saklarken:..." ilave edip, 2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocağın altını kısın. BaklaBakla kelimesinin anlamı için tıklayınız "BAKLALI TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Baklagillerin örnek bitkisi olan baklanın, anavatanı Avrupa ve Asya kıtaları olarak kabul ediliyor. Mevsimin kıştan bahara dönmesinin ilk müjdecilerinden olan bakla, Antik Çağ'ın ilk dönemlerinden beri tüm Akdeniz...", karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve tuz ilave edip ocaktan alın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 kepçe koyup önlü arkalı pişirin. Harç bitene kadar işleme devam edin.Kreplerin içlerine baklalı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Daha sonra krepleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN