Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek
  • 6 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

Patlıcanlı Börek Yapılışı

1 HARCI için patlıcanları alacalı soyup, küp doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp patlıcanları kavurun. Üzerine ince kıyılmış taze soğanı ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ekleyip karıştırın. 2 Hamuru için unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Üzerine sirkesirke kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yıllar öncesinden süzülüp günümüze ulaşan sirke; yiyeceklere değişik tatlar vermek için sağlıkta, cilt güzelliğinde ve ev temizliğinde kullanılır. SİRKE denildiğinde ilk akla gelen üzüm sirkesi olur. Üzümün yanı sıra elma, şeftali, armut, limon gibi..." ve tuz katıp, karıştırın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlu zeminde merdane yardımıyla pasta tabağı ebadında açın. Açtığınız hamurların yarısını, aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. Tek bir yufka olacak şekilde tepsinizin büyüklüğünde açın. Daha sonra hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine patlıcanlı harcı yayın. Kalan hamurları da ilk grup gibi açın ve harcın üzerine yerleştirin. Bir fırça ile böreğin üzerine zeytinyağı sürüp, arzunuza göre dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN