Civanım Börek Tarifi

Civanım Börek
  • 8 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

Civanım Börek Yapılışı

1 ETİ su ile birlikte bir tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Kemiklerinden ayırın ve bir
kaba alın. Kızarmış ve soğutulmuş tost ekmeğini robottan geçirip, etin içine katın. Dolmalık fıstığı, sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun ve etin içine ilave edin. Kuşüzümü, tuz, karabiber ve pulbiber katın. Kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın. 2 Orta büyüklükte, ısıya dayanıklı bir cam kabı yağlayın ve yufkanın birini kenarları dışarı taşacak şekilde içine yayın. Derin bir kapta eritilmiş tereyağı, yumurta ve sütü çırpın. Bu karışımdan yufkanın üzerine ve kenar kısımlarına sürün. Kalan 3 yufkayı da aralarına yağlı karışımdan sürerek üst üste tepsiye yerleştirin. Orta kısma, hazırladığınız
etli iç harcı yerleştirin. Kenarlardan taşan yufkalardan 4-5 parmak fazlalık bırakıp, geri kalan yufkayı kesin ve
yumurtalı harçla ıslatarak, etli iç harcın üzerine yayın. Kenardan sarkan 4-5 parmak genişliğindeki yufkayı
burgu yaparak içe doğru sıkıştırın. Kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN